Danas zbog „kuca-poso“ nacina zivota ljudi su oduševljeni pri pomisli na godišnji odmor i priliku da se posvete stvarima za koje nemaju vremena preko godine. Ali to takodje za mnoge znači i ne-tako zdravu hotelsku hranu. Čak i ako pokušate da iskombinujete nešto od ponudjenih “zdravih” opcija izbor su bezukusne hladne salate sa industriskim prelivima, pavlakom i majonezom ili suve žitarice prelivene takozvanim mlekom. Ovo su shvatili oni najbolji i sve više pažnje posvećuju klijentima, kojima nije svejedno sta jedu.
Zamislite mogućnost da im možete ponuditi hranu zbog koje se neće osećati loše i koju će jesti bez griže savesti.
Poznati strucnjak u oblasti hotelijerstva Larry Moginsky u svom interviju, seća se dana kada su se sastanci održavali u zadimljenim prostorijama, o kalorajama i holesterolu se nije pričalo a trans masti uopšte nisu bile poznate u to vreme. U poslednjih nekoliko godina sve je mnogo drugačije, zdravlje je na prvom mestu i sada postoji velika potražnja za proizvodima i uslugama kojima će poboljšati zdravlje i vitalnost.
Jack Ma, predsednik i osnivač Alibababe izjavio je: “Današnji kupci žele biti zdravi i sretni i mnogo im je važnije zdravlje i šta svakodnevno jedu nego posedovanje najskuplje i najnovije robe pa su spremni i da potroše za takve usluge.
Sha hotel u Španiji samo je jedan od hotela koji već deset godina svojim gostima nudi programe namenjene detoksikaciji, mršavljenju ili regeneraciji. Cena sedmodnevnog rejuvenation programa iznosi 8.400 eura a sedmodnevni intezivni program detoksikacije 4.950 eura.