Na estetske I zdravstvene probleme mogu uticati razne stvari – loše navike, metabolizam, intolerancija na hranu, infekcije, stres I genetika. Gene (za sada) ne možete izmeniti, ali svakako možete poraditi na svojoj ishrani i čistoći svoga organizma.

Tretmani, ishrana ili bilo koja terapija često neće dati očekivane rezultate ukoliko prethodno nismo očistili organzam ali važno je znati da posle pravilno sprovedene detoksikacije veoma često lečenje neće biti ni potrebno.

Proces detoksikacije organizma vrlo je zahvevan proces i neophodno ga sprovoditi čitavog života jer smo svakodnevno izloženi toksinima iz vazduha, vode, hrane kao i toksinima koje proizvodi naš organizam. 

Detoksikaciju možemo uporediti sa redovnim održavanjem automobila. Znate i sami da je bar jednom ili dva puta godišnje potrebno da izvršite pregled i servis vašeg automobila, (zamena ulja i filtera…)

Detoksikacija je pojam koji se danas koristi za različite tretmane i postupke, koji su u većini slučajeva samo gubljenje vremena i bacanje novca.

Različiti proizvodi, trodnevni dijetetski programi bez obzira koliko prirodni bili i kako se pompezno reklamirali da čiste organizam u većini slučajeva su besmislica i obmana za neupućene potrošače koji su u očaju pokušali da nadju sebi pomoć. Upotrebom ovakvih proizvoda ili sprovodjenjem programa detoksikacije verovatno se ljudi neće povrediti  ali je naivno očekivati da će se osloboditi toksina ili parazita.

Proces detoksikacije organizma vrlo je zahvevan proces i neophodno ga sprovoditi čitavog života jer smo svakodnevno izloženi toksinima iz vazduha, vode, hrane kao i toksinima koje proizvodi naš organizam. 

Mitohondrije u ćelijama proizvode energiju iz elemenata koje unosimo ishranom. Pri procesu tri karbonskih kiselina stvara se energija ali i odredjene količina otpada koji se iz ćelije izbacuje u medjućeliski prostor pa je ukoliko pre ili kasnije dodje do nagomilavanja ovog otpada potrebno naći načina da ga uklonimo. Naravno i ovaj otpad za nekoga je pogodno tlo za život pa ga naseljavaju odredjeni mikroorganizmi koji ukoliko se previše namnože mogu prouzrokovati nove probleme. Zato je ovaj proce podjednako važan kao i unos hrane i za njega moramo odvojiti i isplanirati vreme u životu. Kao što planiramo godišnji odmor, odlazak u bioskop, gledanje utakmice, tako bi bilo dobro da jednom ili dva puta godišnje sprovedemo generalno čišćenje organizma iznutra. 

PRESTANITE JESTI SAMO DA BI UŽIVALI. POČNITE JESTI DA BI ŽIVELI

Super Food - Smart Food - Quantum Food

Zašto nekim osobama odgovara odredjeni način ishrane a drugima ne? Odgovor na ovu zbunjujuću “kontroverzu” leži  u biohemijskoj individualnosti. Različitim fiziološkim tipovima potrebne su različite mešavine goriva da bi ispravno funkcionisali, odnosno, određeni uslovi kako bi imali maksimalnu ćelijsku energiju i maksimalno zdravlje. Trkački automobil troši drugačije gorivo nego džip, a isto se odnosi i na ljudske metaboličke tipove.